stirodur

Styrofoam™ Brand (Stirodur v ZDA in Kanadi) iz modre prehaja v sivo.

Skupaj s spremembo tehnologije, ki spreminja igro, tradicionalno modro spreminjajo v novo sivo barvo – “tako da boste vedeli, ko jo boste videli”. Toda, kot pravijo, se nekatere stvari ne bodo nikoli spremenile:

  • zmogljivost znamke Styrofoam™ XPS,
  • njegova dolgoročna vrednost
  • njihova predanost uspehu vašega projekta.

Zavedajo se, da je trajnost več kot le način proizvodnje naših izdelkov. Gre tudi za to, kako delujejo. Brez ogrožanja kakovosti, vzdržljivosti ali toplotne učinkovitosti uvajajo nove XPS formulacije znamke Styrofoam™, ki zmanjšujejo potencial globalnega segrevanja (GWP) in utelešen ogljik. Dobavljajo izdelke, ki jih je ocenila tretja oseba s certifikati, ki izpolnjujejo ali presegajo standarde tako glede trajnosti kot učinkovitosti.

Zmanjšanje GWP

Naša zgodovina je zakoreninjena v inovacijah in blagovna znamka Styrofoam™ XPS je vodilna v industriji – kar omogoča, da ponudi boljšo in bolj trajnostno tehnologijo za potrebe sodobnih stavb. Zmanjšan GWP Styrofoam™ Brand XPS je še en primer dolgoročne zavezanosti globalni trajnosti in okoljsko skladnim gradbenim rešitvam.

DuPont™ Styrofoam™ blagovna znamka XPS Boardstock Insulation s 1. januarjem 2021 prehaja na sivo barvo z zmanjšanim GWP v Kanadi in zveznih državah ZDA, ki so regulirane s HFC 2 .

Spremembo je enostavno prepoznati; spreminjajo barvo zmanjšanega GWP Styrofoam™ znamke XPS iz tradicionalne modre v novo sivo 3 . Če ste v izbranih zveznih državah ZDA ali Kanadi, boste najprej opazili spremembo.

Poleg zagotavljanja okoljske skladnosti nadaljujemo z napredovanjem naših trajnostnih ciljev za leto 2030 in vlagajo v globalna prizadevanja in tehnološke inovacije, da vam pomagajo pri načrtovanju in gradnji energetsko učinkovitih, odpornih in trajnih struktur v tem hitro spreminjajočem se svetu.

vir: https://www.beyondblue.dupont.com/

Kdaj lahko siv Stirodur pričakujemo pri nas

Zaenkrat pri nas sivega Stirodura XPS-a še ni na vidiku. Kot kaže lahko spremembo barve pripisujemo zahtevam, da proizvodnja bolj ustreza okoljskim standardom. Najverjetneje bodo spremembe sledile s spremembo le-teh.